Kun kaapissa on noin 300g graavilohta, joka pitää tuhota, kun se on ehtinyt olla kolmisen päivää avattuna jääkaapissa, niin tulee taas se hetki elämästä kun on pakko improvisoida ja leipasta piirakka.
Tutkimusmatka jääkaapin ja pakastimen uumeniin osoittaa sen, että piirakkaan kaveriksi löytyy sipulia, tomaattia ja herne-maissi-paprikaa. 🙂
Seuraavaksi seuraa ohje täysin maidottomaan piirakkaan:
Pohja:
n. 3.5dl Vehnäjauhoa
1 kananmuna
4-6 rkl oliiviöljyä
4-6 rkl vettä
Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään ja tee taikinasta tiivis pallo. Kääräise taikinapallo kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin 30min.
Painele taikina tasaisesti piirakkavuokaan reunoja myöten.
Täyte:
n.300g Graavilohta (Mikä vaan muukin lohi tietysti käy)
1 pieni sipuli
1 tomaatti
100g Herne-maissi-paprikaa
1dl Oatly kaurakermaa
1 kananmuna
Laita lohi tasaisesti pohjalle.
Kuullota sipuli ölyssä paistinpannulle ja kaada sipulit tasaisesti lohien päälle,herne-maissi-paprikan ja tomaatin kanssa.
Sekoita kaurakerma ja kananmuna keskenään, mausta sitruunapippurilla ja aromisuolalla ja kaada kermaseos lopuksi piirakan päälle.
Paista uunissa 225 asteessa 30 – 45 min.
Tämmöisiä luomuksia tällä kertaa. 🙂
-M-