Mikä on kaikkein olennaista?

Taas heräsi kolumnista ajatuksia… Samoja asioita olen itsekin ajatellut. Vaahdotaan maahanmuuttajista, jauhetaan homoavioliitoista, puhutaan huonosta taloustilanteesta ja mietitään kaikennäköisiä ihmeellisyyksiä, vaikka olennaiseen pitäisi kiinnittää huomio, meidän yhteiseen elinympäristöön: – Maapalloon. Kolumni löytyy Helsinginsanomista (29.8.2015) kolumnin nimi on: Sivilisaatiomme voi romahtaa parissa vuosikymmenessä – mitä siitä jää muistomerkiksi? Ja sen kirjoittaja on Riku Rantala. Koko teksti on luettavissa, kun klikkaatte TÄSTÄ.

Maapallon luonnonvarat ehtyy ja kulutusta vaan lisätään ja ne ratkaisut, joita eliittivaltioissa tehdään ei kuitenkaan vaikuta positiivisesti siihen, miten maapallon luonnonvaroja käytetään. Henkilökohtaisesti ajattelen niin, että rahallinen velkaantuminen on huomattavasti pienempi asia, kun olla velkaa luonnonvaroja maapallolle. Viime vuosina on tapahtunut kaikennäköisiä pienempiä ja suurempia luonnonkatastrofeja, jotka melko todennäköisesti ovat seurausta luonnonvarojen tuhlailusta. Koko maapallolla on olemassa tietty tasapaino, jota olisi syytä olla liikaa järkyttämästä, mutta ihminen kuitenkin kerta toisensa jälkeen toimillaan aiheuttaa tuhoa.

Kuten kolumnissakin mainitaan, niin kautta historian on nähty suurten valtojen nousevan, kukoistavan, mutta myös kukistuvan. Ei tarvitse kovinkaan kauaa käännellä historiankirjan sivuja, kun päästään Neuvostoliiton ja Kolmannen valtakunnan (Natsi-Saksan) hajoamiseen.
Yksi itseä kiinnostavimmista suurvalloista on Rooman imperiumi, joka nousi hitaasti, loisti pitkään ja luhistui pikkuhiljaa. Nykyään Rooma on enää Italian pääkaupunki, aiemmin Roomaan kuului välimeren välitön läheisyys.
Ehkäpä valtojen kasvaminen lisää juonittelua, korruptiota, halua kaapata valta. Suurvaltoihin tuntuu olennaisena osana liittyvän diktatuuri tai ainakin vähintään johtajien vainoharhaisuus.
Kaikki suurvallat tuntuvat kaatuneen juurikin luonnonvarojen hupenemiseen, tauteihin, sisällissotiin, viljelyn vaikeuteen ja ilmastonmuutoksiin.
Ilmastonmuutokset aiheuttavat hankaluuksia viljelylle ja kun viljely hankaloituu, tulee nälkä ja sairaudet ja sehän tiedetään millaista massatuhoa nälkä ja sairaudet saavat aikaan…

Mitä dynastoihin, imperiumeihin, liittovaltioihin ja muihin suurvaltoihin tulee, niin ne ovat lopulta tuhonneet itse itsensä ja viljelleet maat piloille ja kokeneet suuria tappioita. Niin tulee mahdollisesti käymään Jenkeille ja Euroopallekin. Ja kun niin käy, niin raha ja velka menettää arvonsa. Mitäpä sitä rahalla kun ruokaa ei enään ole.
Me eletään jossain ihmeellisessä kulutusjuhlan aikakaudessa, jossa uutta ja käytettyä ja turhaa roinaa hamstrataan koteihin, vanhasta roinasta täyttyy myös kaatopaikat ja kierrätyskeskukset. Sikäli on aivan sama hilloaako sitä roinaa kotiin, vai kaatopaikalle, kun lopputulos on sama, eli ongelmajäte päätyy aina paikkaan, jonne se ei kuulu.

Mut teilataan usein viher-vasemmistolaisena kukkahattutätinä, mutta kun nämä asiat on totta. Väestön määrä maapallolla lisääntyy räjähdysmäisesti ja väestönkasvu taas suoraan lisää maapallon varojen käyttöä, jolloin ne varat aikanaan loppuu.

Niin kuin kolumnissakin sanottiin, niin maailmassa ei ole yhtäkään johtajaa, joka olisi ottanut asiakseen luonnonvarojen käytön kohtuullistamisen.
Ennemmin taistellaan siitä kuka saa tulla maahan ja kuka saa mennä naimisiin ja kelle me rahojamme jaellaan ja kelle ei. Isossa kuvassa tämä ihmisten toiminta on ihan turhaa nappikauppaa ja toiminnassa ei ole yhtään järkeä.

-M-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *