Eräs tasa-arvoisen avioliittolain vastustaja totesi perjantaina, että: ”Ev.lut. kirkosta eroaminen Päivi Räsäsen puheiden perusteella on sama, kuin menisi Lidliin repimään plussakorttinsa siksi, että Lidlin myyjä on töykeä.” Sain tästä mielenkiintoisen mielikuvan ja alkoi naurattaa ihan hirveästi, mutta tottahan se on Päivi Räsäsellä ja evankelis-luterilaisella kirkolla ei ole mitään tekemistä keskenään. Yhtä paljon, kun plussakortilla ja Lidlillä. 😀 Tän jälkeen mä hetken mietin, että jos menisin Lidliin repimään plussakorttiani ja huutaisin kassaneidille: ”Sun dorkien juttujen takia en plussapisteiden perässä enää juokse!” *hihi* Jätin kuitenkin tekemättä tämän teon, mutta käytiin eilen Lidlissä ja pikkusen alkoi hymyilyttää ajatus-
Olen itsekin eronnut kirkosta ainakaan, muistaakseni vuonna 2009 tai 2010. Mutta mulla ei ole mitään sen kummempaa poliittista tai uskonnollista tekosyytä sille, miksi erosin. Eikä mun syyt ole monenkaan mielestä varmaan päteviä. Miksi mä kuuluisin johonkin instanssiin vain tavan vuoksi tai siksi, että mut nyt on vain satuttu kastamaan sinne. Ei kukaan ole mitään pahaa tehnyt, mutta jos saan valita, niin saastän vuodessa ne hassut hilut, mitä kirkko on verottanut. Mutta voisin sanoa, että on vähän hassua erota kirkosta yksittäisen henkilön mielipiteen tai poliittisten päätösten vuoksi… Tietysti jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, sekä omaan näkemykseensä.
Ymmärrän, miksi osa ihmisistä vastustaa tasa-arvoista avioliittolakia, tai en oikeastaan ymmärrä, mutta ei se kenenkään lain vastustajan ihmisarvoa mun silmissäni vähennä. Enkä mä kykene ymmärtämään, että miksi vedotaan 2000 vuotta vanhaan kirjaan ja siina oleviin juttuihin. Kirja on itsessään jo täynnä ristiriitaisuuksia. Sanoja ja tekoja, jotka ovat ristiriidassa keskenään. Jos mä joutuisin kirjoittamaan kouluun esseen Raamatusta, niin mitä ja miten mä kirjoittaisin ja mihin viittaisin? Niinpä! Kirjan sanoma pohjautuu jokaisen henkilökohtaiseen tulkintaan ja sitä kautta on muodostuneet erilaisia uskonnollisia yhteiskuntia ja yhteisöja. Näiden yhteisöjen sisällä olevat ihmiset eivät keskenään ole välttämättä edes samaa mieltä kaikista tulkinnoista… Pitäisikö tästä pystyä luomaan mielipide ja käsitys? – Ei en lähde luomaan yhtään mitään. 🙂 Mutta näihin uskonnollisiin yhteisiin kuuluvat ihmiset kuitenkin ovat ihmisiä ja heidän uskokaan ei kuitenkaan tule vähätellä, jotkut uskoo siihen, mitä Kirjassa lukee.
Mutta mun mielestä tasa-arvon toteutuminen ei ole uskonasia, se on ihmisen perusoikeus. Ihmisoikeudet ei mun mielestä ole mitenkään sidoksissa kirkkoon tai kenenkään henkilökohtaiseen näkemykseen, vaan siitä on säädetty lakeja, sääntöjä ja tehty ihan julistuksiakin. Eikä ketään saa syrjiä tai asettaa huonompaan valoon siksi, että on sattunut syntymään erilaiseksi. Kukaan meistä ei kuitenkaan voi valita sitä, minkälaiseksi syntyy…
Mua pyydetään säännöllisin väliajoin mukaan politiikkaan, mutta mä en tahdo. Ensimmäisellä pyytämiskerralla mä harkitsin, mutta näin monennen kerran jälkeen aloin miettiä järkeviä perusteita sille, miksi mä en oikeastikaan tahdo mukaan politiikkaan, keksin kolme yleispätevää, jotka ovat totta:
1. Mä pidän todella tärkeänä omaa henkilökohtaista poliittista sitoutumattomuuttani.
2. Mä voin konkreettisemmin ja paremmin vaikuttaa työni kautta ihmisten hyvinvointiin.
3. Kampanjointi vie aikaa ja rahaa. Eikä mulla ole kumpaakaan. Ja tykkään mun vapaa-ajasta. 🙂
Tämmöstä sunnuntain kunniaksi…
-M-